tisdag 6 oktober 2009

Ljuvliga ljuvliga höst!Nu är kylan verkligen här och löven faller i sprakande höstfärger. Underbart om ni frågar mig! För det är något visst med hösten. Mörkret smyger sig sakta på och man kurar upp sig i soffan och tänder levande ljus. Och när det ska till att sticka näsan utanför ytterdörren är det härliga stickade tröjor på som gäller och stövlar av alla dess slag (inklusive gummistövlar).

Så var det ju också det här med hemmets lugna vrå och denna färgstarka årstid. För mig är hösten plus hemmet alltid lika med "ordning och reda". En tid för organisering och omstrukturering av boplatsen. I helgen fick tre tidsskriftsamlare sig därför en omgång och ny boplats hemma hos oss så att de nu tjänar sitt syfte på allra bästa sätt. Och hyllan som de först stod på fylldes ut med en höstig lykta och lite växlighet som tål behandling á la Tove:)


Soliga hösthälsningar till alla er!

/Tove

11 kommentarer:

 1. Är på jakt efter en lykta och en sån här skulle jag kunna slå till på direkt! Så fin!!
  Är den ny?
  Så läckert med text på samlarna!!!
  Hösten är allt mysig!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja visst är hösten underbar med stormar och färgskiftningarna......mysa inne med tända ljus....ha en bra dag

  SvaraRadera
 3. ja hösen är rätt så mysig trots allt!! Tända lite ljus är inte fel, o krypa ner under en filt i soffan;))

  kramis Millis ♥

  SvaraRadera
 4. Hejsan vännen!
  Vad fint du har gjort det. Det märks att du gillar ordning. Så stilfult i din hylla. Jag försöker hålla ordning med två stökiga familjemedlemmar. Du kan ju tänka dig hur det blir, fniss.
  Visst är hösten mysig. Med alla dess färger. Tända ljus. Filtar i soffan. En bra bok e.c.t.
  Gillar också hösten. Men sommaren är bäst för mig. Då är jag och min skada (bäckenskada) på topp! När kylan kommer då blir jag alltid sämre och sämre...och nu så gör den sig till känna.
  Du hade några frågor Tove, ang listerna.
  Jo, jag tycker du ska satsa på att köpa dessa lister då de sätts upp med ett slags lim. Och kommer att kunna röra sig med husets rörelse/sättnignar. Var tvungen att höra med min kära make först för han kan ju sån´t här, hantverkare som han är ;). Han tyckte absolut att du skulle sattsa på dessa frigolitlister. :)
  Hoppas du blev lite hjälpt av detta i dina funderingar.
  Nu ska jag ut en sväng!
  Helg kram till dig! // Åsa.

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!
  Såklart kan jag göra några etiketter till dig, skriv vad du vill att det skall stå så fixar vi det. Maila på malin@wambesi.se
  kram M

  SvaraRadera
 6. Ja, hösten är absolut den bästa tiden för att sitta inne och mysa! Tända ljus, en sprakande brasa, en skön filt i soffan och en kopp gott te - vad kan vara bätter än det när kvällarna blir mörka och kyliga?

  SvaraRadera
 7. Önskar att jag kunde ha din entusiasm inför hösten! Själv förblir jag en sommartjej som alltid envist försöker att spjärna emot hösten.. ;-)

  SvaraRadera
 8. Hmmm...jag vet inte om jag är lika begistrad i hösten, men det beror kanske att jag bor i världens regnigaste stad, typ. Men andra delar är bättre, sprakande färger och kurandet i soffan t.ex. :-)

  Så läcker det blev med tidskriftsamlarna.

  Stort tack för din snälla hälsning hos mig. Hoppas du får en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 9. Ja visst är hösten härlig! Jag har aldrig riktigt förstått det där med nyårslöften för mig är nystarten på hösten, det är då inspirationen att gå kurs, pyssla eller storstäda verkligen infinner sig!

  Tidskriftssamlarna blev ju bara helt underbara!!! Har du skrivit på dem för hand??? I så fall: hatten av för dig för det var sjukt snyggt!

  Kram
  Karolina

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Jag hittade till din blogg genom Alfridas hems blogg. Jag har förresten sålt smycken genom henne i hennes butik. Tar ett uppehåll just nu men det går inte så bra. Beställningarna rullar in och jag kan ju bara inte säga nej. Jättefin blogg du har. Roligt att du visar pyssel, det får mig att bli inspirerad.
  Återkommer.
  Kramar Anette

  SvaraRadera