söndag 18 juli 2010

Grått, siden, franska liljor & svarta band...Nu är vi tillbaka hemma i stan igen, det blev tyvärr inga loppisfynd med hem från Trosa men jag hoppas på att kanske hinna ner till någon av auktionerna framöver och göra riktiga fynd.

Jag har ju haft ett lite längre uppehåll här på bloggen men under tiden har det faktiskt hänt lite saker hemma i lägenheten. Bland annat så har alla mina fyra stolar fått sig en omgång med vita penseln och dessutom ny klädsel. Tyget är egentligen inget möbeltyg utan ett lite kraftigare mer gardintyg men jag tror det kommer hålla ändå (ett tag i alla fall...) Jag är hur som helst förälskad i detta gråa tyg med franska liljor på. Det tog ett tag att bestämma färg på bandet som döljer häftklammrarna men jag blev riktigt nöjd med svart som lite kontrast. Det här är ett av de roligaste projekten hittils jag gjort i lägenheten och förvånansvärt enkelt var det. Det blir en sådan otrolig skillnad och tänk att stolarna bara kosta mellan 200-300 kr st. Idag hoppas jag att jag får tag på mer färg till hallen så den kan bli färdigmålad...

Hälsningar Patricia
Målad med vit färg ca 3 gånger

Och såhär såg dom ut från början...


8 kommentarer:

 1. Hej Patricia! Vad roligt att du kommit igång att blogga igen! :) Har saknat dina otroligt inspirerande inlägg! Hur är det annars med dig? Såg ut att ha haft en härlig semester! Väldigt vackra bilder därifrån! Och hur var SATC-festen? Jag blev så glad över din roliga och fina inbjudan och hade sååå gärna kommit om det inte var för min rygg. Men det är på bättringsvägen med ryggen iaf så det är skönt!
  Vad tråkigt med Cosmos, hoppas han blir bra igen! Katter är ju något av det bästa man kan ha! Jag njuter för fullt av mina kära kattungar! Hoppas snart de öppnar ögonen! Vi hörs snart igen! Puss o kram, Din/Tanja :)

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev! Du frågade om vårt golv. Vi har målat det med epolan golvfärg fem gånger blev det för vi var inte nöjda med resultatet efter tre gånger. (Det blev något fel) och sedan har vi lackat två gånger på färgen för att golvet ska bli tåligare. (Så att det inte nöter direkt på färgen.) Känns jättebra nu! Ha en bra vecka - kram E

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Det svarta bandet blev som pricken över i:et.

  SvaraRadera
 4. underbara stolar...

  och tack för din hälsning!
  ja, kanske jag säljer dem, om det är någon som är intresserad ;)
  det svåraste är att välja ut vilka motiv...
  ena dagen gillar jag en bild och nästa är det någon annan...
  men jag tror att jag funnit två stycken som jag ska göra 50x70 cm. så får vi se!

  ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 5. Vakker stol! Den ble kjempe-fin!

  Ha en fortsatt FIN SOMMER:)

  KLem klem
  ANETTE

  SvaraRadera
 6. gud vad stolen blev fin! och vilken underbar bild den på hela stolen när den är klar! Välkommen hem från utlandet och sommarstugan din lyckost:) Hoppas att Grekland var lika fantastiskt som vanligt!

  Bamsekram Tove

  SvaraRadera
 7. Åh så fina! Jag har en liknande stol, som jag målat vit, men jag har inte än klätt om sitsen mer än med ett löst överdrag. Men nu blir jag ju inspirerad att sätta igång.
  Ser fram emot fler bilder från ert nya hem :-) Och visst vill man stanna tiden nu när sommaren är som vackrast, och abslout inte köpa några värmeljus ;-D

  SvaraRadera