lördag 31 juli 2010

Paradiset...

Hej allihopa!

Här kommer lite bilder från vårt nya paradis! Första gången jag såg detta underbara område var just över sjön som på den första bilden och jag bara kände att jag var tvungen att ta mig över dit. Ni vi väl befann oss på "rätt" sida om sjön hittade vi det mest fantastiska bostadsområde som vi någonsin sett. Då bestämde vi oss för att "här ska vi bo!". Och det gör vi nu äntligen!

Här möter gamla industrilokaler och uråldriga herrgårdar moderna bostadshus som byggts på spångar i vattnet och intill vattenbrynet. Området ligger intill en underbart vacker sjö via vilken man kan båtslussa in till Stockholms innestad om så önskas. Vill man hellre ta bussen eller tåget tar det cirka tio minuter att nå Slussen i Stockholm.

Vår bostadsrättsförening innehar en festlokal med bastu, brygga och en liten roddbåt och jag tror nog att vi har badat nästan varje dag sedan vi flyttade hit i slutet av juni. Det är en underbart unik känsla att bara kunna springa ner på sin egen brygga och kasta sig i vattnet. Ni må tro att jag har övat flitigt på bomben i år:)


Mer bilder från området och såklart också från nya lägenheten kommer inom kort!


Trevlig helg! /Tove














lördag 24 juli 2010

Bilder från hallen...



Här kommer lite bilder från sektion två av hallen som nu är färdigmålad. Hela lägenheten var ju "vit" när vi flyttade in men det var nog ett tag sedan den färgen målades på. Det blir en sådan otrolig skillnad när den gamla gulnade färgen försvinner, mycket fräschare. Framöver tänkte vi även måla golvet vitt och jag fnular fortfarande på vad som ska få "hända" på den långa nymålade väggen, några tips? Text, Tavlor, Belysning..?

Här ser vi lite av nästa projekt, nämligen dörren som inte blivit målad än. Den ska slipas och målas med vit högblank färg precis som dom andra dörrarna.
Här kommer lite före och undertiden bilder på hallen...




När jag köpte stolarna jag skrev om tidigare fick jag också med denna lilla söta byrå som ni ser på bilden. Den är slipad, målad ca fyra gånger med vit färg och nya knoppar från Bruka Design.


Syns lite dåligt på bilden med inuti lådorna har jag tapetserat en tapet. Hittade ett lite lagom stort tapetprov på Kreatima som jag köpte för 30 kr, perfekt att piffa med!


Och här har vi byrån som den såg ut innan...

Ha det bra vänner
Hälsningar Patricia

tisdag 20 juli 2010

Sol, bad och ett underbart Skrea strand

Hemkommen från semestern och från föräldrarnas sommarstuga i Falkenberg sitter jag och funderar över hur fort tiden springer en förbi. Under de senaste månaderna har vi hunnit flytta in i nya lägenheten, fått en hyfsad ordning och semestern är avklarad. Och nu då? Ska man börja bunkra värmeljus inför hösten? Nej, usch...

Som tur är har vi flyttat till paradiset och här känns sommaren mer närvarande än någonsin. Bilder på nya lägenheten och området kommer inom kort men först måste jag bara få ge er en glimt av vackra Skrea strand och Varbergs fästning. Tack mor och far för en underbar semester!

Må så gott i värmen!

/Tove















söndag 18 juli 2010

Grått, siden, franska liljor & svarta band...



Nu är vi tillbaka hemma i stan igen, det blev tyvärr inga loppisfynd med hem från Trosa men jag hoppas på att kanske hinna ner till någon av auktionerna framöver och göra riktiga fynd.

Jag har ju haft ett lite längre uppehåll här på bloggen men under tiden har det faktiskt hänt lite saker hemma i lägenheten. Bland annat så har alla mina fyra stolar fått sig en omgång med vita penseln och dessutom ny klädsel. Tyget är egentligen inget möbeltyg utan ett lite kraftigare mer gardintyg men jag tror det kommer hålla ändå (ett tag i alla fall...) Jag är hur som helst förälskad i detta gråa tyg med franska liljor på. Det tog ett tag att bestämma färg på bandet som döljer häftklammrarna men jag blev riktigt nöjd med svart som lite kontrast. Det här är ett av de roligaste projekten hittils jag gjort i lägenheten och förvånansvärt enkelt var det. Det blir en sådan otrolig skillnad och tänk att stolarna bara kosta mellan 200-300 kr st. Idag hoppas jag att jag får tag på mer färg till hallen så den kan bli färdigmålad...

Hälsningar Patricia








Målad med vit färg ca 3 gånger

Och såhär såg dom ut från början...


torsdag 15 juli 2010

Grekiska dörrar...



Här hemma är det ju nästan lika varmt som i Grekland just nu, bara det att här inne i stan står luften nästan helt stilla... Vi som inte har någon balkong heller (än i alla fall...) vet snart inte vart vi ska ta vägen i värmen och man ska ju inte klaga så... Vi gör inte det, utan beger oss ut till sommarhuset vid havet över helgen för lite svalka.

Fick också med mig lite inredningsinspiration från Greklands Samos där tiden nästan verkar ha stannat på sina ställen. Jag går inte in på Grekisk inredningsdesign... Men är det någonting dom har så är det mängder av otroligt vackra dörrar. Vet inte hur många bilder jag har med mig hem på just dessa gamla slitna dörrar, pinade av sol, vind och saltvatten. Helt makalösa färger och färgskiftningar som uppstår och jag hade så gärna velat fått med mig en hem...

Nu ska jag packa väskan igen och hoppas
få med mig några loppisfynd hem från Trosa!

Hälsningar från Patricia










Ja detta är ju ingen dörr men en ganska snygg patina ändå...

Hemma efter en vecka i paradiset...





Nyss hemkommen från en fantastisk vecka på ön Samos i Grekland. Här har det funnits utrymme för återhämtning från några minst sagt stressiga månader... Så nu kanske det finns plats för lite mer bloggande igen ;) Vi bytte för ett tag sedan också layout på bloggen som vi snart kommer att komplettera med presentationer av både mig och Tove. Eftersom vi är två stycken som bloggar här hoppas vi att detta ska bli lite tydligare nu. Lämna gärna en kommentar på vad ni tycker om nya layouten.

Ha det bra i värmen
Kram Patricia