måndag 29 mars 2010

Fynd från Antikmässan...

Köpte dessa fina bilder på antikmässan när den var i Stockholm. Tycker den här typen av motiv och bilder är så fantastiskt fina, kan inte förstå hur de bara kan kostar några kronor styck. Har inte funderat ut vart dom ska få bo än men någon speciell plats ska dom få förgylla i alla fall, ska bara införskaffa ramar också...

Glad Påsk
Hälsningar Patricia

Nu är den äntligen här...



Klockan som jag för en tid sedan efterlyste här på bloggen ligger nu på golvet i köket och väntar på att få komma upp på väggen! Tusen tack snälla Magdalena på Par Courrier som hjälpte mig att få tag på den! I kväll åker slagborren fram och vi ska försöka få upp både barbord och klocka i köket. Återkommer med bilder senare när resultatet är klart.



Igår var även jag och sambon en sväng till Ikea, mest för att shoppa små "bra att ha" saker men även belysning till köket. Innan hade vi två "vanliga" taklampor som inte gav så bra ljus direkt, bytte nu istället till riktbara spots så vi kan rikta ljuset och belysa skåp mm (och även klockan så småningom...) Ursäkta bildkvalitén men jag blev faktiskt himla nöjd med resultatet i verkligheten, en helt annan känsla i köket!

Ha det bra alla
Hälsningar från Patricia


söndag 21 mars 2010

Garderobsprojekt...



Nu när äntligen dom första bleka solstrålarna börjar leta sig in genom fönstren som under vinterhalvåret kanske inte blivit så flitigt putsade... Infinner sig hos mig en otrolig städ och utrensningsmani. Jag får så mycket energi och vill bara kasta ut alla gamla trötta saker och in med nytt och fräscht, ljusa färger, tunna textilier och gröna växter men just nu är det garderoben som har fått sig en ordentlig genomgång. Jobbar man med kläder kan jag lova att garderoben lätt blir alldeles för trång... (Eller vad säger du Tove?) Så först och främst blir det en ordentlig rensning!

Mina gamla träfärgade galgar har fått sig ett par strykningar med vit färg, ett ganska tidskrävande jobb, är väl uppe i ungefär 70 st vid det här laget och har väl nästan lika många kvar... Men det är det ju värt...
Hälsningar Patricia

Vänsterjustera
Galgarna dekorerade med svarta sidenband, gör sig bra i garderoben för att fixa lite "lyxig" känsla.



Gjorde nya matchande lavendelpåsar.




tisdag 16 mars 2010

Veckans mässa


Det är något visst med att besöka mässor. Jag älskar stämningen av likasinnade entusiaster som samlas i fotbollsplansstora lokaler för att dyrka sitt gemensamma intresse tillsammans. Fast entusiast och entusiast förresten... Vissa är nog bara som jag själv som springer på mässor mest för att snika till sig en och annan gratis karamel och broshyr:) Och för att köpa inredningstidingar till vrakpriser förstås.

I förra veckan slog hursomhelst mässan Hem & Trädgård upp sina portar på Kistamässan i Stockholm. Jag tog en sväng dit för att kika in det senaste inom just hem och trädgård. Och mycket trädgård var det. Kanske lite för mycket för någon som bor i en enrummare utan balkong... Men drömma kan man ju alltid göra. Så det var just vad jag gjorde, drömde mig bort ett par timmar och låtsades att alla dessa vackra utemiljöer var mina för en stund. Underbart var det här fantastiska lusthuset som skapats av en gammal veranda. Strindbergs "Det röda rummet" blev också en favorit. Kul med lite annorlunda färg i allt det lantligt vita.

Ha en bra vecka!

/Tove









torsdag 11 mars 2010

Renoverade stolar till köket...



Nya köksstolar och ett barbord ska snart få ta plats i köket. Det gamla köksbordet som kändes något för stort för vårt inte så stora kök har fått flyttat ut till vardagsrummet istället och bildat en liten matplats. Barbord och stolar fick jag tag i på blocket för 450:- de var från början omålade och i sin "originala" ekfärg. Nu är dom vitmålade och stolsdynorna har jag sytt till själv av handdukar från Bruka Design. Nu ska jag bara fram med borrmaskinen och fixa bordet på plats...

Hälsningar från Patricia







måndag 8 mars 2010

Jag kunde inte heller låta bli...

Tror jag har blivit smittad av Tove eller nått, eftersom jag nu också gått och skaffat en ny kamera...
Här kommer lite bilder från min nya Nikon D 3000, första rundan från Hagaparken och Stallmästaregården en kall Söndagseftermiddag.

Hälsningar från Patricia







söndag 7 mars 2010

Efterlysning!

(bilder från www.parcourrier.se)

Hjälp jag efterlyser denna otroligt snygga klocka som jag så väldigt gärna skulle se hemma på väggen i mitt kök! Problemet är bara att den verkar vara slut överallt... Har sett den i en butik på Sveavägen och vet att den fanns i Par Courriers webbutik förut. Är det nu någon som sett till denna skönhet, vet vart man kan få tag på den eller vill sälja sin så skriv gärna en kommentar!!!
Tusen tack/

Patricia

fredag 5 mars 2010

Jag var bara tvungen...


Alltså inte så att det skedde under något slags hot eller så. Men helt plötsligt när jag stod där i butiken var det som om någon faktiskt sa till mig att jag var tvungen. Jag skojar inte! Det är som om jag har någon slags shoppingdemon inom mig:)

Så resultatet av detta undrar ni kanske över? Ja, jag var bara tvungen att köpa en systemkamera. Och vet ni vad? Jag ångrar det inte för en sekund! Maken säger att han är förvånad över att jag inte sover med den på huvudkudden och det ska nog erkännas att det inte är långt därifrån...

En Canon EOS 1000 D blev det på inrådan av kunnig butikspersonal. Så nu när den är inköpt återstår det ju "bara" att lära sig hur den fungerar:) Tur att den kom med en bruksanvisning med tydliga tips om hur man komponerar ett bra foto! fniss!

Så mina damer och herrar... Tillåt mig att presentera mina allra första bilder med min nya kamera!


Ha en trevlig helg alla!


/Tove









torsdag 4 mars 2010

Förändringar...



"Vi" Tove och Patricia fann varandra när vi för lite mer än ett år sedan började arbeta tillsammans i en klädbutik. Även om den stora drömmen fortfarande är att öppna en alldeles egen inredningsbutik så trivs vi båda två väldigt bra med det vi gör just nu! Vi har haft ett fantastiskt framgångsrikt år som nu bidragit till att vi får fortsätta våra vägar på var sitt håll.
Därför har den sista tiden mest kretsat kring att vi båda två nu ska byta jobb... Många tankar och beslut att fundera och vända och vrida på... Tråkigt nog så får vi ju inte längre arbeta tillsamman men vi känner oss taggade inför våra nya utmaningar med varsin egen butik! Som tur är så har vi ju fortfarande våra femtio vita kvadrat tillsamman och hoppas vi nu ska kunna vrida upp tempot här på bloggen igen ;)

Hälsningar från Tove & Patricia