söndag 31 januari 2010

Längtan...

Ett av de vackraste orden jag vet. Just nu längtar jag efter ljumma vårdagar och fågelkvitter. Jag längtar till "alla hjärtans dag"-helgen då jag och min man åker till Polen för att hälsa på min bästa vän. Jag längtar efter en större lägenhet som jag kan fylla med vackra möbler och ting. Jag längtar efter att bara vara och få njuta av allt det underbara jag har. Vad längtar ni efter?



/Tove

tisdag 12 januari 2010

Lavendelpåsar...



Knåpade ihop små lavendelpåsar till linneskåpet igår, gjorde det enkelt och använde gamla smyckespåsar som jag knöt ett sidenband runt.

/Patricia

onsdag 6 januari 2010

Fynd under diskbänken...


Av en ren händelse eller tack vare storstädningen inför julen kanske så hittade jag dessa fina redskap till kakelugnen. Vi flyttade ju in i vår lägenhet för ca 8 månader sedan och har inte haft några riktiga verktyg att elda med, jag har ständigt spanat på olika loppisar men inte hittat något riktigt bra. Så storstädning inför julen var det, städning under diskbänken och där längst in under diskbänken bakom alla rör så stod dom. Undrar jag om det kanske var någon liten hustomte som bidrog till detta. Himla glad blev jag i alla fall! Underlättar eldandet betydligt nu när vi eldar ganska mycket i kylan...

/Patricia

Farmors spetsgardin i linneskåpet...



Min kära sambo fick för ett tag sen lite saker från sin 97 år gamla farmor. Vi fick bland annat denna fina spetsgardin. Jag som så lägligt varit på jakt efter en att sätta innanför glasdörrarna i linneskåpet, tycker att det fungerar bra för att dölja den lite röriga känslan som annars lätt blir när man har glasdörrar, blir ett lite lugnare intryck såhär.


Lite av godbitarna som döljer sig inuti linneskåpet, dessa var en mycket uppskattad julklapp som jag fick.


Även dessa glas är från farmor, tyckte dom var superfina! Vi använde dom bland annat i vår nyårsdukning på nyårsafton.


/Patricia

Hej mitt vinterland!


Nu har jag slutat sörja att julen och nyåret också för den delen rusade förbi i ett tempo högre än en jumbojet. Ja varför sörja något som kommer igen om ett drygt år när man kan ta vara på det som vi inte vet att vi alldeles säkert får se till nästa vinter? Nämligen snön:)

Med en packad ryggsäck i högsta hugg bestämde jag och maken oss därför för att göra en riktig vintrig utflykt till vårt fantastiskt vackra Nyckelviken som vi har alldeles runt husknuten. I tretton minus lufsade vi runt i det här underbara vinterlandskapet och bara njöt av vår härliga vargavinter. Tills det blev dags för att duka upp varm choklad och äggmackor och vi blev stillasittandes på en bänk. Brrr! vad vi frös! Men det var det helt klart värt! Det blev verkligen en dag att minnas.

Det blev också nyårsafton som vi firade med goda vänner. Istället för blomma till värdinnan som höll i det stora nyårskalaset snickrade vi ihop ännu en barnhängare som hon önskat sig till sin son. Och så här blev den!

Hur har alla ni där ute firat det nya året i kylan?

/Tove






Bilder från ett vintervitt Nyckelviken.