måndag 28 december 2009

God fortsättning!

Hoppas att er jul har varit fantastisk! Själv sörjer jag i vanlig ordning att den redan är över. Tänk så mycket förberedelser för ett par dagar som rinner iväg lika fort som alla årets övriga dagar alltid gör. På något sätt inbillar jag mig varje år att julafton och julhelgen på något magiskt vis så bli lite längre än de andra dagarna. Att jag ska minnas och ta in varje liten sekund av dessa dygn för att sedan kunna leva på dem under ett helt år tills det blir jul igen:)

Men så blev det inte den gången heller... Julen for förbi och idag är det vanlig arbetsdag igen och jag sitter lika förbryllad som vanligt och funderar på vad som egentligen hände. Och med facit i hand kan jag bara konstatera att julen blev lika mysig som vanligt! En massa god mat, glögg, levande ljus och så klart en hel del julklappar:)

Kom tomten till er i år och gick klapparna i inredningens tecken? Så mycket inredning blev det inte för just själva klapparna hos mig men väl hemma hos mor och far lyckades jag fynda den här vackra soppterrinen som jag bara var tvungen att ta med mig hem! Kanske får den agera fruktskål ett tag innan någon soppa serveras i detta hus:)

Nu ska jag krypa upp i soffan med den härliga boken "Inred ljust & lantligt" av Anna Örnberg som jag fick av maken i julklapp innan plikten och vardagen åter kallar...

Ha en mysig nyårsvecka allesammans!



/Tove







Någon månad innan jul inhandlade vi den här vackra takkronan till vår lilla etta för att lysa upp decembermörkret med. För visst måste man köpa en och annan julklapp till sig själv också så här i julklappstider:)



torsdag 24 december 2009

God jul!








Vi önskar er alla en riktigt GOD JUL!


/kramar Tove & Patricia

tisdag 22 december 2009

Julklappspyssel


Nu är äntligen julklapparna som pysslats ihop här hemma klara. Det har varit som en liten tomteverkstad i hela lägenheten senaste veckan kan jag berätta... Jag fuskar lite och visar bilder på några av sakerna redan nu... Den lilla tjejen som ska få det här är som tur alldeles för liten för att följa bloggen...










Julhälsningar från Patricia

torsdag 17 december 2009

Julkrans...


Här kommer lite bilder på kransen jag gjorde till ytterdörren.
Snöar gör det fortfarande... Värre än någonsin idag... Så snö över jul känns lovande!

Hälsningar Patricia




tisdag 15 december 2009

Snö...




Äntligen faller snön över Stockholm och jag hoppas hoppas hoppas att den är här för att stanna ett tag... Tänk om vi kunde få ha snö på Julafton!
Såhär såg det i alla fall ut utanför mitt sovrumsfönster i morse.



/ Patricia

torsdag 3 december 2009

Trosa Julmarknad och julpyntning...



I helgen sådär lagom till första advent startade julmyset på riktigt när jag besökte Trosa Julmarknad. Fokus låg mest på att hitta fint julpynt men det finns ju så otroligt mycket fint att titta på, dessutom har ju Trosa några riktigt bra inredningsbutiker som man absolut inte får missa!




Köpte en bunt lavendel som doftar jättegott i köket.

Fick tag i kransar som jag dekorerade själv, den ena hamnade på köksdörren.




Mossa till ljusstakar och ljusfat.



På kvällen blev det lussebak, vanliga hederliga lussekatter och lussebullar med mandelmassa.



God Jul Alla
önskar Patricia