onsdag 28 oktober 2009

Tänd ett ljus...och drick en kopp kaffe!



För ett par dagar sedan damp det ner ett mycket efterlängtat paket i mitt brevinkast. Det innehöll superfina etiketter i vit lera som goa Malin med bloggen Vit poesi har gjort till mig på beställning. Det blev precis så bra som jag hade föreställt mig när jag hängde upp dem på deras tilltänkta platser. En etikett med orden "Tänd ett ljus" pryder nu min alldeles proppfulla värmeljuskorg som laddats inför vår mörka låååånga vinter. Den andra etiketten vägleder mig, maken och våra fikagäster till det underbara svarta guldet som kallas "Kaffe".

Den härliga svart- och vitrandiga kaffeburken damp inte ner i brevinkastet men den var lika efterlängtad för det. Den spanade jag nämligen in på Formexmässan i slutet av augusti och nu har den äntligen anlänt i systerysters butik ( Älskling och jag ) till min stora lycka! Hur många kaffeburkar kan man egentligen ha undrar ni nu kanske? Hur många som helst om ni frågar mig:)

/Tove









torsdag 22 oktober 2009

Söta ABC kuber...

Här kommer lite pyssel, kanske blir den här en julklapp...
Snart är ju den underbara julen här och det är ju skönt att vara ute med några
klappar i god tid... Kuberna går att öppna och passar nog bäst att ha som snygg och rolig förvaring, för småsaker kanske?

Hälsningar Patricia



















lördag 17 oktober 2009

Vackrast är du när du skrattar...


Hej allihopa i helgmyset!

Idag smattrar regnet mot taket och höstlöven ligger i blöta högar på backen och jag har min första lediga helg på ett ganska bra tag. Underbart!

Idag ska jag nog bara mysa inomhus medan maken är borta på fotboll större delen av dagen. På mitt fullspäckade schema står ett möte med tjejerna i SATC och kanske också ett eller flera med de desperata hemmafruarna. Tack och lov att vi lever i dvd-boxarnas tidsålder!:)

Häromdagen färdigställde jag en tavla som jag påbörjade för länge, länge sedan och beslöt mig för att ge bort den till en av de vackraste människorna jag känner. Texten lyder: "Skratt är vackert... Du är vacker... Vackrast är du när du skrattar." Någon som känner igen orden kanske?

När jag ändå var igång målade jag om mina blomsterramar som jag fyndade för tio kronor styck på en loppmarknad i somras. De blev en riktigt lyckad inramning till ett par av våra bröllopsfoton!

Ha en underbar lördag alla!

Nu ska jag krypa ner i soffan igen och lyssna på regnet!

/Tove












tisdag 13 oktober 2009

Mer tid..?


Oj vad jag önskar att jag hade mer tid ibland, eller mer tid hela tiden... Har så mycket projekt som ligger och väntar på att både påbörjas och avslutas, sen var det ju hallen som skulle målas också... Alla andra vardagliga sysslor som att jobba äta och sova hinns ju knappast med.

Hur som helst på lediga stunder målar jag så mycket jag hinner och det blir ungefär en vägg i veckan just nu, men men. Sakta men säkert kommer nog hallen ta form trots det.

Eftersom hallen är så liten valde jag en helt vit färg, ingen brytning den här gången. Jag trodde verkligen hallen var vit innan men när man går på med den nya färgen uppträder den gamla mer som mjölk eller creme vit, roligt för det blir en otrolig skillnad! Roligast är när jag får måla lister och dörrar, det blir pricken över i:t.









Syns dock inte så bra på dessa bilder men den här bilden är tagen innan jag började måla om...

Passar på att visa nya höstlyktan från Indiska också som fick pryda köksfönstret.

/Patricia







lördag 10 oktober 2009

Ett besök i inredningshimmelen...

(Bilden tillhör Zandvoort och publiceras med deras tillåtelse)


Häromdagen tog jag med maken på en liten promenad i närheten av vårt hem och av någon märklig anledning hamnade vi i den fantastiska inredningsbutiken Zandvoort...
Jag är nästan löjligt stolt över att jag bor så vanskligt nära denna inredningshimmel och att jag ändå har råd att betala räkningarna:) Ni som har varit där förstår säkert vad jag menar. Så eftersom vi funderar på att kanske skaffa större bostad inom ett par år så tänkte jag att vi nog helt enkelt flyttar in på Zandvoort! Det vore den ultimata drömmen:) Men till dess får jag nöja mig med att njuta av den fina vasen som fick följa med oss hem efter vår lilla promenad!
Ha en mysig lördagkväll alla! Själv ska jag tända en massa ljus och krypa ner i badet!
/Tove




(Bilderna tillhör Zandvoort och publiceras med deras tillåtelse)


tisdag 6 oktober 2009

Ljuvliga ljuvliga höst!



Nu är kylan verkligen här och löven faller i sprakande höstfärger. Underbart om ni frågar mig! För det är något visst med hösten. Mörkret smyger sig sakta på och man kurar upp sig i soffan och tänder levande ljus. Och när det ska till att sticka näsan utanför ytterdörren är det härliga stickade tröjor på som gäller och stövlar av alla dess slag (inklusive gummistövlar).

Så var det ju också det här med hemmets lugna vrå och denna färgstarka årstid. För mig är hösten plus hemmet alltid lika med "ordning och reda". En tid för organisering och omstrukturering av boplatsen. I helgen fick tre tidsskriftsamlare sig därför en omgång och ny boplats hemma hos oss så att de nu tjänar sitt syfte på allra bästa sätt. Och hyllan som de först stod på fylldes ut med en höstig lykta och lite växlighet som tål behandling á la Tove:)


Soliga hösthälsningar till alla er!

/Tove





söndag 4 oktober 2009

Projekt hall...


Nu har jag tömt min hall på prylar för idag drar "projekt hall" igång. Som ni ser är den liten så det blir en utmaning att få till all förvaring men först åker förstås färg och penslar fram. Återkommer så klart med bilder på resultatet.

/ Patricia

torsdag 1 oktober 2009

10 hemligheter om oss!



För ett par dagar sedan fick vi en utmaningen att berätta tio hemligheter om oss av Åsa med den fina bloggen Blåbär & mjölk. Så här kommer det nu... Läs och häpna:)



1. Vi arbetar i samma butik och Patricia är faktiskt Toves chef.

2. Tove skulle egentligen ha varit utbildad gymnasielärare nu men hjärtat ville plötsligt något annat. Vet dock inte riktigt vad ännu:)

3. Patricia är ett STORT fan av Tim Burtons filmer och ÄLSKAR animerad film.

4. Både Patricia och Tove är plattångsberoende och det hänger till och med en i personalutrymmet i butiken "in case of emergency". Vi borde nog gå i någon slags plattångsterapi för detta... Tips någon?

5. Patricia är mer eller mindre uppvuxen i stallet och kan förmodligen också tala med hästar:)

6. Tove gifte sig för ett år sedan med sin svågers bästa vän efter att ha känt honom på avstånd i över tio år. Så kan det gå!

7. Både Patricia och Tove tror på ett liv efter detta och är också lite rädda för spöken:)

8. Tove undviker konsekvent A-brunnar som hon ser på gatan eftersom hon fortfarande tror att det betyder otur att trampa på dem och att cykla på dem också för den delen:) Livsfarlig i trafiken med andra ord!

9. Både Patricia och Tove lider av väsksamlingsmani men Patricia har oturligt nog för hennes plånbok skull, en ganska dyr smak:)

10. Patricia och Tove skissar just nu på ett par hemliga inredningsprojekt varav ett av dem i samarbete med bloggen Alfridas hem.



Det här med hemligheter var riktigt skoj så vi skickar utmaningen vidare till Erika med bloggen Alfridas hem och till Malin med bloggen Vit poesi.
Ha en bra dag alla!
/Tove & Patricia