måndag 31 augusti 2009

Kusmi underbart te...

För alla er som kanske ännu inte har provat det populära Kusmi teet, vill jag bara säga en sak
GÖR DET! Kanske tycks vara något dyrt, kostar ju trots allt 165 kr för en liten burk... men DET ÄR VÄRT DET! Jag trodde aldrig att det kunde vara så stor skillnad på te... Dessutom är det en perfekt present att ge bort.




Jag inhandlade några nya smaker idag


Har satt upp en krok att hänga kökshanddukar på i köket. Kroken kommer från Åhléns och kostar ca 79 kr, fin tycker jag!




fredag 28 augusti 2009

Formex...



Hade vi som lyckliga lottade möjlighet att besöka idag!

Jag tappade nästan andan när vi kom in av alla fina saker som fanns att titta på, vart skulle vi börja... Här fanns verkligen allt! Som att kliva in i en gigantisk inredningsbutik som har alla godbitar samlade på ett ställe.
Timmarna bara flög iväg och helt plötsligt upptäcker man att det snart är stängningsdags och att man faktiskt trots allt är ganska trött... Kanske inte så konstigt egentligen efter att ha haft hjärnan inställd på totalt uppsug av inspiration under 6-7 timmar...

På mässan fick vi av en slump syn på Anette från Ett hus i vitt och eftersom det är en favorit blogg så var vi bara tvungna att gå fram och hälsa! Vi är ju rätt så nya i bloggvärlden så det var kul att byta några ord med denna erfarna bloggerska!

Gå gärna in och kika på Ett hus i vitt som har en jättefin blogg och webbshopp.


(Bilden är lånad från Ett hus i vitt)


Nu ska jag ta en kopp te och slå mig ner och försöka smälta alla intryck och inspiration från dagen.

Ha det bra alla!
Hälsningar Patricia & Tove

tisdag 25 augusti 2009

Vit eller icke vit? Det är frågan...

Hej allihopa!

Ett besök hos IKEA häromdagen resulterade i lite förändringar av vår hall och nu behöver jag verkligen er hjälp!

När man först kliver över tröskeln till vår lägenhet möttes man tidigare av ett skoställ och en hängare till vänster. Efter vår tur till IKEA möts man nu av samma skoställ och hängare men också av en hatthylla. På hatthyllan har jag ställt en näverkorg som jag länge fundrat över vad jag kan använda den till.

Så häromdagen när både vantar och mössor anlände till butiken på jobbet slog det mig att den skulle kunna bli perfekt förvaring för just det, mössor och vantar. Saken är den att jag varje gång jag går förbi korgen funderar jag på om den kanske inte ändå skulle göra sig ännu bättre där uppe om den var vit. Så vad tycker ni?

/Tove


lördag 22 augusti 2009

Pyssel i köket...


Nu är krukan till olivträdet som jag skrev om tidigare färdig målad och så här blev resultatet!










Sen har det även blivit lite nytt piff på köksbordet...






Har också målat om mina gamla Ikea Benno hyllor, är inte riktigt klar med "piffet" än men såhär är förändringen än så länge...








Såhär såg det ut innan...



/Patricia

fredag 21 augusti 2009

Väggtext

Funderar på ett väggord eller en väggtext till köket. Det är ju så fint! Har just nu köket som projekt och försöker göra det bästa av situationen. Det ska målas om och fixas lite först men vill ha en text som relaterar till köket i alla fall, här är några smakprover från My first room
Jag tänkte dock inte köpa utan måla själv...





Någon som har ett annat bättre förslag? Tacksam för alla tips och idéer!
Ha det bra!

/Patricia


måndag 17 augusti 2009

Ingen reklam, tack!

Har ni liksom vi en sådan där fin liten ditklistrad "ingen reklam, tack"-lapp på ytterdörren? Många är de gånger som jag tittat på vår ytterdörr och suckat. För varför kan inte en lägenhets ytterdörr vara så där vacker som de på vackra gamla sekelskiftshus? Helt säkert finns det en mängd vackra lägenhetsdörrar där ute men en sådan har dessvärre vår lägenhet inte välsignats med... Istället är den brun och tråkig helt enkelt!

Så väl hemma från vår kryssning bestämde jag mig för att den skulle "pimpas". Steg 1 blev därför att måla en ny "ingen reklam, tack"-skylt. Det var bara det att när jag väl kom igång var det så skoj att måla skyltar så jag gjorde en hel drös av bara farten:) En av skyltarna fäste jag iallafall med häftkuddar från Panduro på ytterdörren och beslöt mig för att fortsätta "pimpningen" en annan dag!
/Tove











söndag 16 augusti 2009

i am not a paper cup...

Åh är så lycklig, hittade denna mugg som jag bloggade om för jätte länge sedan på min förra blogg... Har trånat efter den så länge och sprang nu på den i butiken Urban Outfitters. Hörde att den kommit till Sverige men hade missat den totalt, slapp jag klicka hem den från UK!
Wee!!! Perfekt att ha stående bredvid datorn sena bloggkvällar, har både silikonlock och håller värme/kyla. 255 riksdaler!

/Patricia






torsdag 13 augusti 2009

Borta bra men hemma bäst?

Nja, just nu är jag nog inte den första personen som skriver under på det... Har ni också kryssat med Royal Caribbean International någon gång så förstår ni säkert varför. Tänk er fyra dygn med total service, en underbar båt med högklassig underhållning och massvis med sol.

Ja, så har jag haft det de senaste dygnen så om hemma är lika med bäst just nu är tveksamt. Vi åkte som sagt på kryssningen för att fira vår allra första bröllopsdag och vi funderar redan på att åka nästa år igen:) Bara för att ge er en bild av resan så sammanfattar jag den lite kort här:

  • En hytt med en personlig hyttvärdinna vid namn Bianca som städade två gånger per dag och sorterade saker som vi lämnat utspridda, mitt smink till exempel.


  • Ett reserverat middagsbord med tre personliga servitörer som inte ens lät oss peppra maten själva. (Nej jag skojar inte.)

  • Frukost- lunch- och midnattsbuffé samt trerätters middag varje dag med så mycket läckert att sätta i sig!


  • Ett helt fantastiskt poolområde med fyra bubbelpooler och ett äventyrsbad plus en mjukglassmaskin från vilken man kunde hämta en glass när man så ville


  • Ett fullt utrustat casino med pokerturneringar


  • En egen teater med föreställningar varje kväll av magiker, en showgrupp och en världsmästare i jonglering


  • Kurser i linedance, scrapbooking, yoga, pilates och en hel del annat


  • En sjungande personal med en fantastisk servicekänsla och glädje som sjöng för oss på vår bröllopsdag och överraskade oss med chokladdoppade jordgubbar i vår hytt!


Vi har helt enkelt varit i himmelen så det var med stort vemod som vi klev av båten i Köpenhamn tidigt i tisdags morse... Varför är allt underbart så fruktansvärt kort? Suck...Roligt är det iallafall att vara hemma och blogga igen! Stort tack alla för gratulationerna på vår bröllopsdag!



Visar lite bilder från kryssningen samt en videofilm av åttiotvå sjungande servitörer!



/Tove



En söt kakburk som jag hittade i Visby och det fina armbandet som jag fick av maken i bröllopspresent. Till honom hade jag målat en tavla i smyg som han ville ha!






Åttiotvå sjungande servitörer!